ALISON BOSHOFF: Hoe kwam de nieuwe koning aan zijn swing? Lessen op de Elvisschool!

Hoe verander je een jong Californisch voormalig model in de smeulende, heupdraaiende King of Rock ‘n’ Roll?

Antwoord: door hem naar ‘Elvis school’ te sturen om urenlang beeldmateriaal van Presley te bekijken; hem vervolgens een heel jaar stemcoaching laten ondergaan (voordat de camera’s zelfs maar draaiden); en tot slot, het gebruik van de uitstekende Britse choreograaf die Rami Malek hielp om te vormen tot Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody, om hem in ‘Elvis the Pelvis’ te veranderen.

Austin Butler, 30, werd in 2019 gecast als Presley door regisseur Baz Luhrmann, na een wereldwijde zoektocht naar de perfecte Elvis voor zijn langverwachte nieuwe film met dezelfde naam.

Butler, wiens achtergrond als tienerhartkloppingen is (hij was in Hannah Montana en Sharpay’s Fabulous Adventure) en die aan het daten is met de modeldochter van Cindy Crawford, Kaia Gerber, zei dat zodra hij werd uitgekozen door Luhrmann, hij begon alles te onderzoeken wat hij kon op de jongen uit Tupelo, Mississippi.

Austin Butler, 30, werd in 2019 gecast als Presley door regisseur Baz Luhrmann, na een wereldwijde zoektocht naar de perfecte Elvis voor zijn langverwachte nieuwe film met dezelfde naam

Austin Butler, 30, werd in 2019 gecast als Presley door regisseur Baz Luhrmann, na een wereldwijde zoektocht naar de perfecte Elvis voor zijn langverwachte nieuwe film met dezelfde naam

Austin Butler, 30, werd in 2019 gecast als Presley door regisseur Baz Luhrmann, na een wereldwijde zoektocht naar de perfecte Elvis voor zijn langverwachte nieuwe film met dezelfde naam

‘Eerst heb ik zoveel mogelijk gekeken, steeds weer opnieuw’, zei hij. ‘Ik heb lange tijd niets gezien, gelezen of gehoord dat niets met Elvis te maken had.’

Toen kwam de in Londen gevestigde bewegingscoach Polly Bennett, die met Malek werkte aan Bohemian Rhapsody, en Olivia Colman in The Crown (en die regisseur Luhrmann omschreef als ‘absoluut onmisbaar’) aan de slag.

‘Iedereen wil over zijn heupen praten, en iedereen denkt dat het over de heupen gaat – ‘Elvis the Pelvis’ – maar dat is niet zo,’ zei ze, de essentie van Elvis. ‘Het zijn zijn knieën die draaien, waardoor het lijkt alsof zijn heupen bewegen.

‘Ik heb veel beelden van zijn optreden bestudeerd; en adviseerde toen ook hoe hij van de camera af zou gaan – het was een onderhandeling tussen wat bekend is en wat niet bekend is.

‘We weten niet hoe Elvis bestond toen hij alleen was, of wanneer hij alledaagse taken deed, zoals het maken van een kopje koffie – we moeten gebruiken wat we weten… om een ​​volledige, afgeronde uitvoering te maken.’

Ze noemde Butler ‘een geweldige student’; terwijl hij zijn leraar ‘ongelooflijk’ noemde. Hij voegde eraan toe: ‘Toen ik voor het eerst begon, had ik echt het gevoel dat je een kind was, en je trok je vaders pak aan, en de mouwen zijn veel te lang en de schoenen zijn als boten aan je voeten.

Maar nog belangrijker dan het perfect krijgen van het bekken, was ervoor te zorgen dat Butler klonk als Elvis

Maar nog belangrijker dan het perfect krijgen van het bekken, was ervoor te zorgen dat Butler klonk als Elvis

Maar nog belangrijker dan het perfect krijgen van het bekken, was ervoor te zorgen dat Butler klonk als Elvis

‘In het begin dacht ik: ‘Dit kan niet.’ Maar toen de tijd verstreek, kreeg ik het gevoel dat ik erin was gegroeid.’

Bennett zei dat de lastigste dingen waren wat Baz ‘trainspotting’ noemde, dat is waar je probeert een uitvoering te krijgen die precies hetzelfde is als de beelden. Ik deed dit in Bohemian Rhapsody, met Live Aid, dus ik had een proces. Hier was het voor de uitvoering van Hound Dog in 1956 op de Milton Berle Show.

‘Het was de eerste keer dat Elvis zonder gitaar optrad, dus je kon zijn hele lichaam onbeperkt in beweging zien.

‘Zijn bewegingen zijn zo syncopisch en hij staat op de bal van zijn tenen en maakt gebaren met zijn armen naar de band om te vertragen – het is allemaal volkomen spontaan. Dat was een uitdaging, om dat onder de knie te krijgen.’

Maar nog belangrijker dan het perfect krijgen van het bekken, was ervoor te zorgen dat Butler klonk als Elvis.

New Yorker Erik Singer, die vloeiend een groot aantal echte en fictieve talen spreekt (waaronder Avatar’s Na’vi), bevestigde dat hij de vocale coach van Butler was.

Butler zei: ‘Toen ik aan het proces begon, wilde ik mijn stem identiek laten klinken als die van hem. Dat was mijn doel.

‘Misschien een jaar, zelfs voordat we begonnen met fotograferen, deed ik zes, zeven dagen per week stemcoaching en werkte ik met verschillende experts en probeerde ik het register op de juiste plaats te krijgen; en het dialect; en de manier waarop hij buigt.’

Butler nam versies van de vroege Elvis-songs op – die in mono werden opgenomen – om in de film te gebruiken. Latere nummers ‘blenden’ zijn stem met die van Elvis; en in afbeeldingen van de laatste jaren is het Elvis die zingt en Butler-imitatie.

De film, met in de hoofdrol Tom Hanks als Col Tom Parker, gaat volgende maand in première op het filmfestival van Cannes, met Butler nu in pole position om te schitteren in de langverwachte Dune 2.

Butler nam versies op van de vroege Elvis-nummers - die in mono werden opgenomen - om in de film te gebruiken

Butler nam versies op van de vroege Elvis-nummers - die in mono werden opgenomen - om in de film te gebruiken

Butler nam versies op van de vroege Elvis-nummers – die in mono werden opgenomen – om in de film te gebruiken

Bjorks dottir vergezelt haar moeder op het grote scherm

Dubbel zien? De IJslandse zanger Bjork is een opvallend onderdeel van de bloed, lef en wraak-saga The Northman, die nu in de bioscoop draait.

Bjork, 56, speelt een zieneres in de film en verscheen typisch ingetogen op de rode loper tijdens de première in Reykjavik – gekleed in een rode jurk, met rood, geel, groen en zwart haar.

Een paar dagen later woonde haar dochter Doa een andere première bij, in LA, en droeg een soortgelijke rode jurk.

Doa, 19, is ook in The Northman; maakt haar acteerdebuut, samen met Nicole Kidman en Anya Taylor-Joy, als een Iers meisje dat gevangen wordt gehouden op een IJslandse boerderij. Ze werd gecast door regisseur Robert Eggers, die haar arbeidsethos en vonk beoordeelde, en is ook een vriend van Bjork.

Tijdens de pandemie vonden de opnames plaats in Belfast. Doa zei: ‘Er waren een paar hele zware dagen. Vooral voor mijn tot slaaf gemaakte vrouwen en mij! We waren niet bepaald gekleed voor het weer – we kregen slavenkleding. Het was de bedoeling dat we op blote voeten lopen, maar we hebben deze beschermers voor de onderkant van onze voeten gekregen.’

Doa woont nu in Californië, waar ze studeert, en hoopt op een acteercarrière. Maar ze zingt ook, en is te horen in de film die een traditionele Scandinavische herdersroep doet, bekend als ‘kulning’, gebruikt om vee uit de bergen te halen.

Björk

Björk

Doa

Doa

Bjork, 56, speelt een zieneres in de film en verscheen typisch ingetogen op de rode loper tijdens de première in Reykjavik – gekleed in een rode jurk, met rood, geel, groen en zwart haar. Bij een andere première in LA, een paar dagen later, droeg haar dochter, Doa, een soortgelijke rode jurk

Na miljoenen harten te hebben veroverd met haar Oscar-genomineerde optreden in Coda, heeft Aled Jones’ dochter Emilia nu een heel ander soort date met acteur Nicholas Braun, ook bekend als Succession’s gormless ‘Cousin Greg’. De twee sterren in een hervertelling van het korte verhaal Cat Person van Kristen Roupenian, dat viraal ging (en de meningen verdeelden) toen het in 2017 in The New Yorker werd gepubliceerd. Emilia speelt Margot, een 20-jarige studente, die verder gaat een enkele slechte date met Robert, een man die tien jaar ouder is dan zij, en besluit met hem naar bed te gaan, ook al wil ze dat niet.

Speciale agentrol roept op tot drukke Lydia

Pas op voor Lydia Leonard (foto), ster van de nieuwe serie Ten PerCent – een briljant wrange Britse bewerking van het populaire Franse drama Call My Agent, dat donderdag begint op Prime Video.

Leonard neemt de rol aan van de kick-ass, manipulatieve lesbische agente Rebecca Fox – maar is een beetje zachtaardiger dan haar Franse tegenhanger Andrea Martel, gespeeld door Camille Cottin.

Christian Baute, de uitvoerend producent van de nieuwe show, zei dat de Britse karakters slechts losjes gebaseerd waren op hun Franse tegenhangers.

‘Het zou cultureel niet helemaal werken’ [if they were the same],’ hij stond erop. ‘Camille is heel uitbundig. Op een werkplek zou je die uitbundigheid niet per se in het VK vinden. Ze zijn niet hetzelfde.

‘Ze zouden niet zo openhartig zijn in hun oordeel. Het zou beleefder zijn. Je zou dingen niet op dezelfde manier zeggen als het Franse personage.’

Hij voegde eraan toe: ‘Ze [Rebecca] heeft dit stijve bovenlipding; ze wil de baas zijn over zichzelf, ook over andere mensen. Wat niet anders is dan Andréa. Maar ze doet het anders, rustiger.’

Leonard, 40, ging naar Bedales school en is bekend van haar schermrollen in de tv-drama’s Gentleman Jack, Apple Tree Yard en Flesh & Blood; en voor het spelen van Anne Boleyn in de Olivier en Tony bekroonde Wolf Hall van het RSC.

Ze speelt Cherie Blair in de aankomende serie The Crown en vertelt me ​​dat de rollen van de ambitieuze agent en de ambitieuze advocaat beide lonend waren. ‘Het zijn verschillende persoonlijkheden, maar ik heb het allemaal op dezelfde manier benaderd’, zegt ze.

Bezoekers van het nieuwe Oscars-museum in Hollywood zullen misschien verrast zijn om oog in oog te staan ​​met Will Smith.

De acteur, die onlangs tien jaar lang niet aanwezig was op Academy-evenementen nadat hij Chris Rock op het podium had geslagen, speelt in een sci-fi-montage, Behold genaamd, die beelden gebruikt van zijn film I, Robot uit 2004. Het maakt deel uit van een permanente tentoonstelling; met Smith’s gezicht dat ongeveer 20 keer per uur opduikt.

Maar het zal toch zeker bewerkt moeten worden om de in ongenade gevallen ster te verwijderen? Een woordvoerder van het Academiemuseum houdt vol van niet en zei: ‘Het Academiemuseum zet zich in om zowel feestelijke als complexe momenten uit de filmgeschiedenis te verkennen, en we geloven dat er meer te leren valt van het direct aanpakken van complexe momenten dan van het uitwissen ervan. Daarom zijn we niet van plan om de film uit de installatie te verwijderen.’

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de nieuwe Netflix-bewerking van Lady Chatterley’s Lover van DH Lawrence, met Emma Corrin van The Crown in de hoofdrol.

Jack O’Connell, die in Skins, Godless and The North Water speelde, zal jachtopziener Mellors spelen.

Zal het stomen? Welnu, er zijn DRIE coördinatoren van intimiteit, waaronder de toonaangevende expert Ita O’Brien, die werkte aan It’s A Sin, The Pursuit Of Love en Gentleman Jack.

Na de onbeperkte vreugde van een bruiloft, komt de pijn van het betalen van de rekening. En volgens een vriend die een topevenementenplanner is voor de A-lijst, zal miljardair Nelson Peltz diep – heel diep – moeten graven voor het huwelijk van zijn dochter Nicola en David en Victoria Beckhams zoon Brooklyn.

Schattingen hebben over het algemeen de kosten van de driedaagse affaire in Palm Beach rond de £ 3 miljoen-regio geschat. Er is mij echter verteld dat dit een fractie is van het werkelijke aantal op het ‘Chelsea Clinton-niveau’-evenement.

Mijn mol zegt dat de beveiliging £ 500.000 heeft gekost; en bloemendisplay en ontwerpen, inclusief accessoires, setbouw, tuigage en een groot team, een coole £ 3 miljoen.

De tijdelijke constructies met airco en vloeren, portaloos, cateringtenten – en een op maat gemaakte choepa-luifel – zouden nog eens een miljoen kunnen toevoegen.

Andere items om voor te betalen (maar verre van de hele lijst): eten gedurende drie dagen – £ 2.000 per hoofd, inclusief de kosten van het huren van alle keukenapparatuur. Arbeid: £ 2 miljoen. Meubilair: £ 500.000. Hotels voor iedereen: £ 750.000. Daarbovenop komt nog een plannersfee van 15 procent.

Uiteindelijk totaal: ergens tussen £ 15 en £ 20 miljoen.

Sean en Julia zoals je ze nog nooit zag

Moeilijk te geloven, maar deze kalende oude heer met de wiebelende kaken en dubbele – ja zelfs viervoudige – kin is eigenlijk de goed bewaard gebleven Sean Penn, 61.

Penn, die door een scheiding gaat van Greta Scacchi’s dochter Leila George, droeg 11 afzonderlijke protheses – inclusief kinbeschermers – om Nixons procureur-generaal John N. Mitchell te spelen in het Starzplay-drama Gaslit, dat vanaf zondag uitkomt.

Het vertelt het Watergate-verhaal vanuit het gezichtspunt van Mitchell’s vrouw Martha, die wordt gespeeld door Julia Roberts. Het werd gefilmd in de VS tijdens de pandemie, en Penn stond er beroemd op om alleen met gevaccineerde bemanningsleden te werken. Hij worstelde ook met de hoeveelheid make-up die hij nodig had en zei dat hij vijf maanden lang elke dag drieënhalf uur in de stoel moest zitten.

‘Het was absoluut noodzakelijk om elke dag zoveel protheses aan te brengen om de transformatie te bewerkstelligen, maar het was als een watermarteling’, merkte hij later op. ‘Dat toepassingsniveau raad ik niet aan voor claustrofobie.’

Bron: | Dailymail.co.uk

This post ALISON BOSHOFF: Hoe kwam de nieuwe koning aan zijn swing? Lessen op de Elvisschool!
was original published at “https://www.soundhealthandlastingwealth.com/celebrity/alison-boshoff-how-did-the-new-king-get-his-swing-lessons-at-elvis-school/”