Deze kruiden kunnen de ontwikkeling van tumoren helpen onderdrukken

Plantenwetenschappers van de Purdue University in West Lafayette, Indiana, namen de volgende stap om te ontdekken hoe verbindingen in mediterrane kruiden, waaronder tijm en oregano, kunnen worden ontwikkeld tot farmaceutische producten die de ontwikkeling van tumoren kunnen helpen onderdrukken.

Het onderzoek is in december 2021 gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences.1 De onderzoekers keken naar de monoterpeenalcoholen die worden aangetroffen in tijm, oregano en andere kruiden van de Lamiaceae-familie.

De meeste leden van de familie zijn eenjarige of meerjarige kruiden met geurige vluchtige oliën. Andere kruiden in de familie zijn rozemarijn, basilicum, kattenkruid en salie.2 Volgens de American Cancer Society3 schatten experts 1,9 miljoen nieuwe gevallen in 2021 en 608.570 sterfgevallen in hetzelfde jaar.

Veel van de risicofactoren voor kanker zijn aanpasbaar.4 Dit betekent dat u controle heeft over uw blootstelling aan risicofactoren die uw kans op kanker kunnen vergroten. Risicofactoren voor kanker zijn onder meer een slechte voeding, lichamelijke inactiviteit, alcoholgebruik, overgewicht en sigarettenrook.

Onderzoekers in de aanbevolen studie waren geïnteresseerd in het identificeren van de verbindingen en het bepalen van de biosynthese in tijm, oregano en andere kruiden in de Lamiaceae-familie die een impact kunnen hebben op het onderdrukken van tumorgroei. Het onderzoek volgt op eerdere studies5 die hebben aangetoond dat kruiden en specerijen een rol spelen bij de preventie en behandeling van kanker.

Plantenwetenschappers hebben een recept gevonden voor kruidenverbinding

De kenmerkende smaken in oregano en tijm zijn afkomstig van thymol, carvacrol en thymohydrochinon. Thymol is het primaire extract van tijm.6 Het kruid wordt vaak gebruikt in thee om verkoudheid en hoest te behandelen en wordt gewaardeerd om de secrolytische, krampstillende en antibacteriële eigenschappen. Oregano heeft hogere niveaus van carvacrol. De verbindingen zijn nauw verwant en worden in meerdere stadia in de plant geproduceerd.

Wetenschappers waren geïntrigeerd door de kankerbestrijdende eigenschappen van thymohydrochinon. In samenwerking met twee andere universiteiten7 konden ze bepalen hoe de voorlopers, thymol en carvacrol, werden gevormd.

De onderzoekers stelden vast dat deze bevindingen gegevens uit het verleden veranderen over hoe wetenschappers dachten dat thymol en carvacrol worden gevormd.8 De studie identificeerde ook de enzymen die betrokken zijn bij de productie van de monoterpenen, die mogelijk verdere onderzoeksdoelen opleveren voor metabolische manipulatie van terpenen die als waardevol worden beschouwd in planten. .9

Nu ze de route hebben bepaald die wordt gebruikt om deze verbindingen te maken, geloven wetenschappers nu dat ze selectief planten kunnen kweken om grotere hoeveelheden te produceren, of dat ze de productie kunnen opnemen in andere micro-organismen, zoals gist. Het gebruik van deze methode om de verbindingen te oogsten zou fermentatie vereisen. Om de volgende stap te zetten, kreeg het team een ​​subsidie ​​van $ 5 miljoen van de National Science Foundation.10

In ander onderzoek hebben wetenschappers ontdekt dat de algehele incidentie van kanker lager is in landen die mediterrane diëten eten, wat volgens hen correleert met een verminderd risico. Enkele geïdentificeerde aspecten van het dieet die het risico verminderen, zijn een hogere consumptie van fruit en groenten en een lagere consumptie van verwerkt vlees

De wetenschappers van de Purdue University probeerden de verbindingen in de mediterrane kruiden te identificeren die tumorontwikkeling zouden kunnen onderdrukken en te bepalen hoe ze zouden kunnen worden gebruikt in farmaceutische medicamenteuze behandelingen. De studie was bedoeld om de moleculaire biosyntheseroute, of ‘recept’, in kaart te brengen en de stappen te identificeren die mogelijk nodig zijn om de verbindingen in het laboratorium te reproduceren.

Om de route te identificeren, gebruikten de onderzoekers RNA-sequencing en screenden ze meer dan 80.000 genen uit de plantenmonsters. Ze bepaalden genen die de planten gebruikten om thymohydrochinon te produceren, en uit dit en eerdere onderzoek identificeerden ze de moleculaire kaart. Een van de onderzoekers, Natalia Dudareva van de afdeling scheikunde, merkte in een persbericht op:

“Deze planten bevatten belangrijke verbindingen, maar de hoeveelheid is erg laag en extractie zal niet genoeg zijn. Door te begrijpen hoe deze verbindingen worden gevormd, openen we een pad om fabrieken met hogere niveaus ervan te construeren of om de verbindingen in micro-organismen te synthetiseren voor medische doeleinden. gebruiken.

Het is momenteel een geweldige tijd voor plantenwetenschap. We hebben tools die sneller, goedkoper en veel meer inzicht geven. Het is alsof je in de cel kijkt; het is bijna niet te geloven.”

Kruiden onderdrukken tumorgroei en -ontwikkeling

Kruidengeneeskunde heeft in bijna elk deel van de wereld een belangrijke rol gespeeld. Het werd beoefend in oude culturen en heeft een opleving in populariteit gezien in de westerse cultuur. Natuurlijke producten geïsoleerd uit kruiden die in de Chinese geneeskunde worden gebruikt, hebben ook apoptose, onderdrukking van angiogenese en vertraagde metastase aangetoond.

Een paper13 besprak het therapeutisch potentieel van verbindingen die uit deze kruiden zijn geïsoleerd, waaronder flavonoïden, terpenen en chinonen. Een van de terpenen, artemisinine, dat is afgeleid van zoete alsem, bleek een uitstekend antikankerpotentieel te hebben.

Meer recentelijk heeft deze verbinding enige werkzaamheid aangetoond tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.14 Chinese kruidengeneesmiddelen zijn ook gebruikt om de bijwerkingen van chemotherapie te verlichten. Een Cochrane-overzicht van de literatuur15 vond dat ondanks de lage kwaliteit van het onderzoek, de resultaten suggereerden dat afkooksels van Huangqi, ook bekend als astragalus, de bijwerkingen van chemotherapie zouden kunnen verminderen.

In 202116,17 werden twee papers gepubliceerd die het effect van carvacrol en thymol tegen kankercellen evalueerden. In een literatuuroverzicht18 van studies die van 2003 tot 2021 zijn gepubliceerd, bleek uit de resultaten dat zowel carvacrol als thymol een antitumor- en antiproliferatieve activiteit hebben.

Een tweede artikel19 evalueerde het effect van carvacrol en thymol tegen acute myeloïde leukemie en vond een combinatie van de verbindingen die tumorceldood induceerde met een lage toxiciteit voor normale cellen.

Een andere laboratoriumstudie, gepubliceerd in 202020, vond dat thymol en carvacrol apoptose induceerden in eierstokkankercellen op een tijd- en dosisafhankelijke manier. De combinatie van monoterpenen vertoonde ook antiproliferatieve eigenschappen. De cellijn die in dit laboratoriumonderzoek werd gebruikt, was gevoeliger voor thymol dan voor carvacrol.

Naast het onderdrukken van de groei of ontwikkeling van tumorcellen, kunnen de ontstekingsremmende effecten van monoterpenen ook helpen de risico’s van kanker te verminderen. Ontsteking is in verband gebracht met de progressie van kankercellen, dus het aanpakken van chronische ontstekingen kan een effectieve strategie zijn voor preventie en behandeling.21

Een paper gepubliceerd in de Frontiers in Pharmacology, 22 beschreef de farmacologische kenmerken van thymol, waaronder ontstekingsremmende, krampstillende, vrije radicalen opruiming en antitumor- en schimmeldodende eigenschappen.

Bewerkte voedingsmiddelen leiden tot kanker en vroege dood

De tegenstellingen van gezonde, hele voedingsmiddelen zoals kruiden zijn sterk bewerkte verpakte voedingsmiddelen. Studies23,24,25,26 hebben herhaaldelijk aangetoond dat wanneer mensen overschakelen van een traditioneel volwaardig voedseldieet naar bewerkte voedingsmiddelen (die rijk zijn aan geraffineerde bloem, verwerkte suiker en schadelijke plantaardige oliën), ziekte onvermijdelijk volgt.

De samenleving evolueert naar bewerkt voedsel in plaats van vol voedsel, aangezien voedselproducenten meer geld steken in reclame voor de ‘smaak’ en het ‘gemak’ van hun producten.27 Bijna 80% hiervan wordt besteed aan het promoten van suikerhoudende dranken, ongezonde snacks en fastfood. Advertenties besteed aan gevaarlijke voedselproducten overschaduwen de $ 1 miljard die door de CDC wordt besteed aan gezondheidsbevordering en preventie van alle chronische ziekten.

De diëten van de meeste Amerikanen bestaan ​​voor 57,9% uit ultrabewerkt voedsel,28 dat zijn producten aan het uiteinde van het spectrum van bewerkte voedingsmiddelen, net zoals je zou vinden bij een benzinestation of een supermarkt. Over het algemeen eet de ontwikkelde wereld aanzienlijke hoeveelheden bewerkte voedingsmiddelen, en de trend van chronische ziekten onthult de inherente dwaasheid van deze stap.

In 2013 werd geschat dat maar liefst 40% van de gezondheidszorgdollars in de VS wordt uitgegeven aan ziekten die rechtstreeks verband houden met de overconsumptie van suiker29. In de VS wordt elk jaar meer dan $ 1 biljoen besteed aan de behandeling van suiker en aan junkfood gerelateerde ziekten — en het is vrijwel zeker hoger geworden in de 10 jaar sinds die schatting werd gemaakt. Het verschil in de hoeveelheid suiker tussen voedingsmiddelen die ultraverwerkt en minimaal verwerkt zijn, is dramatisch.

Onderzoek30 heeft aangetoond dat 21,1% van de calorieën in ultrabewerkte voedingsmiddelen afkomstig is van suiker, terwijl onbewerkte voedingsmiddelen geen geraffineerde of toegevoegde suikers bevatten. In een transversaal onderzoek31 van 9.317 deelnemers concludeerden de onderzoekers dat “het verminderen van de consumptie van ultrabewerkte voedingsmiddelen een effectieve manier zou kunnen zijn om de overmatige inname van toegevoegde suikers in de VS te verminderen.”

Een studie32 volgde 44.000 mensen zeven jaar lang en ontdekte dat het eten van ultrabewerkte voedingsmiddelen het risico op vroegtijdig overlijden verhoogt. Dit verband bleef bestaan, zelfs als rekening werd gehouden met verstorende factoren zoals roken, zwaarlijvigheid en een lage opleidingsachtergrond. Zoals je zou verwachten, waren chronische ziekten zoals hartaandoeningen en kanker de belangrijkste factoren die het verhoogde sterftecijfer aanstuurden.

Zoals de weergegeven studie illustreert, is uw dieet een sleutelfactor bij het bepalen van uw gezondheid en levensduur. Een andere studie33 in 2017 ondersteunde eerder onderzoek, waarbij het vinden van een slecht voedingspatroon verband houdt met een verhoogd risico op cardiometabole mortaliteit, of overlijden door hartaandoeningen, beroertes of diabetes type 2.

Naar mijn mening is het eten van een dieet dat voor 90 procent uit echt voedsel en slechts 10 procent of minder bewerkte voedingsmiddelen bestaat, voor de meesten een haalbaar doel dat een aanzienlijk verschil kan maken in je gewicht en algehele gezondheid.

Kruiden helpen bij het bestrijden van ademhalingsvirussen, hoge bloeddruk en meer

Traditionele kruidengeneeskunde heeft ook kruiden gebruikt om de bloeddruk te normaliseren. Hoge bloeddruk (BP) verhoogt het risico op een hartaanval, nierziekte, verlies van gezichtsvermogen, beroerte en beschadigde bloedvaten

Een onderzoeksteam35 rekruteerde 63 mensen met bekende risicofactoren voor hartziekten voor een gecontroleerd voedingsonderzoek. De onderzoekers maten het effect van het eten van verschillende hoeveelheden kruiden en specerijen op de bloeddruk.

De mix van 24 kruiden en specerijen omvatte basilicum, tijm, kaneel en kurkuma. Ze ontdekten dat het rijkelijk kruiden van je eten al na vier weken verband hield met lagere bloeddrukmetingen. Penny M. Kris-Etherton, hoogleraar voedingswetenschappen aan de Penn State Evan Pugh University, zei in een persbericht:36

“Ik denk dat het heel belangrijk is dat deelnemers tijdens het onderzoek een gemiddeld Amerikaans dieet aten en we vonden nog steeds deze resultaten. We hebben het natrium niet verlaagd, we hebben geen groenten en fruit verhoogd, we hebben alleen kruiden en specerijen toegevoegd. Het smeekt de volgende vraag dat als we het dieet op deze manieren zouden veranderen, hoeveel beter de resultaten zouden zijn?”

Op zichzelf getest, bleek tijm ook de bloeddruk te verlagen.37 Tijm is ook een van de beste antivirale en immunostimulerende kruiden in een review van de beste kruiden voor verkoudheid, griep en COVID-19.38

Begin 2021 gepubliceerd onderzoek onderzocht het gebruik van tijm tegen COVID-19.39 De onderzoekers hebben 83 patiënten met COVID-19 betrokken. Ze gaven de deelnemers een vragenlijst over hun symptomen voordat ze de tijm kregen en een week daarna. Na slechts een week hadden degenen die de tijm namen een vermindering van koorts, duizeligheid, hoesten, kortademigheid, hoofdpijn, spierpijn, anorexia, zwakte, pijn in de borstwand en vermoeidheid, wat suggereert:40

“Tijmplant die hoge antioxiderende eigenschappen heeft, het immuunsysteem versterkt en het antivirale effect induceert, zou de symptomen van coronavirus kunnen verminderen; daarom wordt het aanbevolen om de symptomen van COVID-19 te verminderen.”

Kanker, hartaandoeningen, beroertes en griep en longontsteking staan ​​allemaal in de top 10 van belangrijkste doodsoorzaken in de VS41 Thymol en carvacrol zijn twee verbindingen in tijm en oregano die een positief effect kunnen hebben op uw bloeddruk, virale infecties en tumoronderdrukking en preventie. Kruiden hebben meerdere nuttige componenten die synergetisch werken.

Net als biologisch actieve verbindingen die in medicijnen worden aangetroffen, kunnen de natuurlijke verbindingen in kruiden een wisselwerking hebben met geneesmiddelen. Dit kan enig risico opleveren wanneer de verbindingen als extracten worden ingenomen en de personen ook andere medicijnen of natuurlijke verbindingen gebruiken

Omdat het werken met kruiden complex kan zijn, moet u voor de beste resultaten een deskundige natuurlijke zorgverlener raadplegen die u kan begeleiden bij de juiste kruidenoplossingen voor uw omstandigheden.This post Deze kruiden kunnen de ontwikkeling van tumoren helpen onderdrukken
was original published at “http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/02/02/oregano-thyme-suppress-tumor-development.aspx”